1/7

Leading

the Field in

microcirculation

Het belang van de kleinste vaten 

voor een gezonde bloedcirculatie

September 2020 Newsletter BEMER INT.AG-

SUCCES IN HONGARIJE: nationale erkenning van de

ONLINE ACCREDITATIE CURSUS over de BEMER therapie

De fysische vasculaire therapie BEMER® is in de medische wereld

al lang aanvaard en wordt toegepast door duizenden artsen,

fysiotherapeuten en sportartsen. Nu mogen we ons verheugen

over een heel nieuwe dimensie van die erkenning: de Hongaarse

nationale medische dienst (ÁEEK) heeft de presentatie- en onlinecursus over de BEMER therapie geaccrediteerd (geldig voor 2 jaar vanaf 31 augustus, registratienummer SZTK-A-44509/2020).

 

Deze accreditering is een ongelooflijke vakkundige erkenning van de BEMER therapie. Het is een beloning van onze medische knowhow, die we in meer dan 20 jaar opgebouwd hebben.
Deze is vooral essentieel bij beroepsgroepen uit de bewegings- en fysiotherapie, voor wie de cursus nu 15 extra opleidingspunten telt!

 

Achtergrond: medisch vakpersoneel moet in Hongarije jaarlijks een bepaald aantal punten verwerven door bijscholingen om in de gezondheidssector te mogen werken. Dat gold ook toen presentatiecursussen door het coronavirus niet mogelijk waren. De accreditering van de onlinecursus over de BEMER therapie, die afgesloten wordt met een test en waarvoor vanzelfsprekend een attest verstrekt wordt, is dan ook een enorme stap vooruit.

De nationale erkenning van een onlinecursus is een belangrijke stap – niet alleen voor de know how in Hongarije, maar ook voor het uitbreiden van de vakkennis van belanghebbenden bij fysische vasculaire therapie in andere landen. 

 

In Frontiers in Immunology

Juni 2020: Mensen met chronische ontstekingen eerder doodziek van Coronavirus

Corona virus tast de ‘relax knop’ van het immuunsysteem aan

De één merkt niet veel van een besmetting met het coronavirus, de ander wordt er doodziek van. Tot op heden begrepen virologen en andere deskundigen niet waarom dit zo verschillend kan zijn. Maar nu heeft een team van immunologen ontdekt welk mechanisme bijdraagt aan de ernst van de symptomen die op kunnen treden.

 

“Het komt erop neer dat je niet alleen naar het virus moet kijken, maar ook naar hoe het immuunsysteem erop reageert,” zegt Anje te Velde, immunoloog bij het AMC. “Het immuunsysteem bestaat uit allemaal cellen en organen in je lichaam die samenwerken, net zoals een voetbalteam.

 

Je hebt aanvallers, verdedigers en middenvelders. De middenvelder bepaalt hoe het team verdedigt en aanvalt, maar ook wanneer er rust in het spel moet komen. Met het corona virus als tegenstander wordt bij sommige mensen de ‘middenvelder van het immuunsysteem’ volledig onderuitgehaald, wat de boel ontregelt zodat er geen rust meer in het spel kan komen.

 

De ‘relax knop’ van het immuunsysteem wordt als het ware onklaar gemaakt en je wordt steeds zieker.”

Patiënten met een verminderde immuunfitness kunnen een ontregelde NLRP3-inflammasoomactiviteit vertonen, resulterend in ernstige COVID-19 met weefselbeschadiging en een cytokinestorm.

 

NAAR ARTIKEL

April 2020 

Triesen BEMER INT.AG.

Paralympische baanwielrenner Denise Schindler heeft BEMER ambassadeurschap verlengd

AL twee jaar is ze met hart en ziel BEMER ambassadeur en sportvrouw.
In 2019 won ze bij het UCI-Paracycling-kampioenschap baanwielrennen opnieuw een zilveren en bronzen medaille. Voor haar sportieve successen en engagementen kreeg Denise in 2017 bovendien de Beierse sportprijs Jetzt-erst-recht. We zijn dan ook erg trots dat ze haar samenwerking met ons wilde verlengen en als ambassadeur voor BEMER blijft optreden.

5 maart 2020

BEMER tegen een burn-out.

Interview in het magazine "Frauengesundheit"

 

Een burn-out is in onze drukke tijd een probleem dat steeds vaker voorkomt. Juist vrouwen die gezin en werk willen combineren, worden erdoor getroffen. Onze vasculaire therapie kan ook hierbij positieve effecten bewerkstelligen, zoals BEMER referentiemedicus Cornelia Geier weet. In een interview met een expert in het actuele magazine "Frauengesundheit" beschrijft ze, op welke signalen vrouwen moeten letten, hoe ze een burn-out voorkomen en hoe daarbij ook de vasculaire therapie van BEMER kan worden toegepast.

 

Het magazine zal tot het eind van het jaar in meer dan 5000 gynaecologie praktijken in heel Duitsland ter inzage liggen en daarmee meer dan 12 miljoen lezeressen bereiken.

Een echte onderscheiding: De Horse-set in de Eco Hoof Print van het Natural Horse-magazine

maart 2020

Betere reclame kan men zich nauwelijks wensen: Het is ons gelukt om met de BEMER Horse-set een plaatsje in de Eco Hoof Print van het magazine Natural Horse te bemachtigen! Het magazine wordt beschouwd als kompas voor oplettende ruiters en houdt zich bezig met de behoedzame, duurzame verzorging en opleiding van paarden. Een zeer veeleisende en strenge redactie selecteert de onderwerpen en inhoud van het magazine. Vooral wanneer het om de Eco Hoof Print gaat. Op deze pagina worden uitsluitend producten en diensten gepresenteerd, die duurzaam, herbruikbaar of gezondheidsbevorderend zijn. Wie het lukt een plaatsje op deze pagina te bemachtigen, geldt als bijzondere aanbeveling van de redactie voor de lezers. En dat is ons gelukt: Dankzij onze intensieve inspanningen werd onze BEMER Horse-set in de eerste uitgave van dit jaar in de Eco Hoof Print voorgesteld.

Wetenschap// BEMER spreker op microcirculatie CONGRES ESM- EVBO Maastricht

15-18 april 2019

Het onderwerp "microcirculatie" komt internationaal steeds hoger op de wetenschappelijke agenda te staan. Van 15 tot en met 18 april vond het congres plaats van de European Society for Microcirculation ESM en de European Vascular Biology Organisation EVBO. Op 16 april was de beurt aan BEMER INTERNATIONAL om het belang en werking van de fysische vasculaire therapie toe te lichten.

In de media//

Nederlandse wetenschappers doen onderzoek op het gebied van microcirculatie

Het Parool//Het gevaar schuilt in de kleine vaatjes   Per dag sterven 56 Nederlandse vrouwen aan een hart-of vaatziekte. Dr.Yolande Appelman en dr.Ed Eringa van het VUMC denken dat de kleinste bloedvaatjes van het hart een rol spelen en kunnen meer onderzoek doen met hulp van de Hartstichting. Lees verder

download (1).pn

Prediabetes leidt tot schade aan de kleine bloedvaten

Deze ontdekking, gedaan door artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+ in het kader van De Maastricht Studie, heeft verstrekkende gevolgen. Consequentie is namelijk dat er al veel eerder, namelijk in het stadium van prediabetes, maatregelen genomen moeten worden.

Aangezien tenminste 25 procent van de bevolking tussen pakweg 40 en 75 jaar prediabetes heeft, van wie een groot deel daadwerkelijk diabetes type 2 krijgt, gaat het hier om een niet te onderschatten gezondheidsprobleem.

Prediabetes levert geen symptomen op - de persoon in kwestie merkt er niets van - maar ondertussen wordt er dus wel degelijk schade aangericht, in eerste instantie aan de kleine bloedvaten. 

 

                     Het International                                        Microvascular Net / IMIN 

                      is een wetenschappelijk forum van experts op het terrein van microcirculatie - zij organiseerden speciaal voor Nederlandse artsen een interessante dag in Corpus Leiden die inzicht gaf in het belang van een gezonde microcirculatie en het effect van de fysische vasculaire therapie BEMER

download (4).jpg
corpus titel.jpg

Dat laat zien dat de set ook voldoet aan zeer hoge eisen en vermoedelijk bestand is tegen de meest kritische controle door oplettende paardenliefhebbers. Een uitstekend bewijs voor de kwaliteit van de Horse-set, bij uitstek geschikt voor het zorgzaam en duurzaam houden van een ieders vierbenige lievelingen. Bekijk de uitgave meteen en download deze!

In de media//

NRC.nl 21 januari 2019

Door ons beenmerg lopen honderden kleine adertjes

Bot met beenmerg blijkt vol te zitten met kleine adertjes die dwars door het harde bot gaan. Dat zorgt voor snel transport.

data40394457-4fb565.jpg

Door bot waar beenmerg in zit – zoals het dijbeen – transporteren honderden kleine bloedvaatjes, dwars door de harde buitenste botlaag, bloed naar binnen en buiten. Deze haarvaatjes waren onbekend en ze transporteren het leeuwendeel van het botbloed. Lees meer

voorblad brochure_edited.png

Neem je gezondheid niet voor lief versterk ‘m pro-actief

Nieuw! Onafhankelijke informatie brochure over microcirculatie. Met in het voorwoord de Nederlandse Professor Houben Maastricht University

 

Inhoud: Het belang van de kleinste vaten voor een gezonde bloedcirculatie en het effect van BEMER therapie

Er wordt regelmatig gewaarschuwd voor de gevolgen van arteriosclerose en doorbloedingsproblemen in de grotere vaten: de dreiging van een hartinfarct en een beroerte.

Wij zijn echter duidelijk slecht geïnformeerd over de gevolgen van een verstoorde doorbloeding in de kleinste vaten. Veel mensen komen daarom niet eens op de gedachte dat hun klachten en lichamelijke beperkingen mogelijk te wijten zijn aan een verstoorde microcirculatie. BEMER therapie verbetert de doorbloeding tot in de haarvaten, ondersteunt hiermee niet alleen de gezondheid maar is ook een succesvolle ondersteunende behandeling tal van ziektebeelden onder andere bij  diabetes, wondgenezingsstoornissen, perifeer arterieel vaatlijden, bij pijntherapie, bij slaapstoornissen en ondersteuning bij revalidatie- en regeneratieprocessen.​

RACE ACROSS AMERICA // BEMER TEAM 2 world records set!

Zowel amateur als professionele sporters profiteren van BEMER therapie.

Vraag de onafhankelijke patiëntenbrochure aan over het belang van microcirculatie en vasculaire therapie.

INFORMATIE SPREEKUREN

BEMER DEMO & ADVIES CENTER l CORPUS VITALE

Paramedisch Centrum Je lijf en je leven 

Herenstraat 19, 2681 BC Monster

info@corpusvitale.nl

06 53 67 71 76 

KVK Nummer:68407262

 

KOM KENNISMAKEN

Ook enthousiast geworden? CORPUS VITALE nodigt u uit voor een nadere kennismaking en gratis BEMER basisbehandeling. Of u nu therapeut of gewoon geïnteresseerd bent in gezondheid. U bent welkom in ons DEMO & ADVIESCENTER. 

We verheugen ons op uw komst.

Monster 29 okt..jpg