info@corpusvitale.nl

06 53 67 71 76 

KVK Nummer:68407262

BTW Nummer: NL001169441B89

Van Koppenweg 5 2672 EG Naaldwijk

 • Instagram

FYSISCHE VASCULAIRE THERAPIE BEMER

IN DE PRAKTIJK

WAAROM IS BEMER-therapie een belangrijke ondersteuning voor de arts of therapeut ? 

De mate van gezondheid, prestaties maar ook van regeneratie en herstel zijn grotendeels afhankelijk van een goed functionerende microcirculatie. Met BEMER kan de microcirculatie gericht worden gestimuleerd. Deze behandelingsaanpak wint voortdurend aan belang, als aanvulling op traditionele medische behandelingen van vele ziekten, om het lichamelijke en geestelijke prestatievermogen te verbeteren.


De prestaties en bruikbaarheid van elke cel afzonderlijk in het lichaam, de spieren en gewrichten, organen, klieren, immuunsysteem enzovoorts, zijn allemaal afhankelijk van een

optimale levering en afvoer door de microcirculatie

 

Het doel van de BEMER therapie is het verhogen van de beperkte frequentie van het samentrekken van de kleine en zeer kleine pré-capillaire arteriële bloedvaatjes (<100 micron), zodat de bloeddistributie in het capillaire netwerk van de microcirculatie wordt verbeterd.

 

Bij gezonde jonge mensen is een vasomotie van drie tot vijf spiercontracties per minuut heel normaal. Bij het ouder worden wordt het ritme van de vaatbewegingen langzamer. Dat is een natuurlijk proces dat versneld wordt door risicofactoren als stress, milieu, ongezonde voeding en ziekten. Wanneer de frequentie te laag wordt, bereiken te weinig belangrijke voedingsstoffen de verschillende lichaamscellen met alle fysieke-  en mentale klachten en (chronische) ziekten als gevolg.

De bloedstroom in de grote vaten kan tot op zekere hoogte met behulp van medicamenten worden geregeld, die via zenuwprikkels en chemische signalen de verwijding en vernauwing van de vaten beïnvloeden. Microvaten missen de receptoren om deze signalen te ontvangen, waardoor de periodieke vaatwandbewegingen van klein kaliber arteriële vaten niet medicamenteus kunnen worden gestuurd. Echter wel via lokale mechanische stimulatie met behulp van fysische vasculaire therapie BEMER.

WERKING VAN BEMER:

27 % snellere vasomotie

29 % betere doorbloeding in het capillaire netwerk

31 % sterkere veneuze terugstroom

29 % hogere zuurstofvoorziening in de weefsels

WELKE DISCIPLINES GEBRUIKEN BEMER? 

De fysische vasculaire therapie van BEMER laat zich zeer goed combineren met andere therapievormen waarbij het verbeteren van de doorbloeding in de microcirculatie van belang is zoals bij:

 • Fysiotherapie

 • Osteopathie

 • Huidtherapie

 • Chiropractie

 • Craniosacraal therapie

 • Acupunctuur

 • Sport- en massagetherapie

 • Medische pedicure

 • Alle vormen van houdings- en bewegings- en oefentherapie

 

Op basis van de werking van de fysische vasculaire therapie kent BEMER vele toepassingen. In alle gevallen gaat het om een verbetering van de microcirculatie, waardoor het lichaam beter kan herstellen. BEMER is bewezen effectief bij klachten die worden veroorzaakt door een verstoorde microcirculatie, zoals:

 • acute en chronische pijnklachten

 • chronische vermoeidheid

 • polyneuropathie

 • perifere arteriële vaatafsluitingen

 • orgaan insufficiëntie

 • chronische stofwisselingsstoornissen

 • chronische degeneratieve ziekten van het spier-en skeletstelsel

 • chronische wondgenezingsstoornissen

 • aandoeningen die kwaliteit van leven beperken

Veel patiënten melden een verbetering van hun algemene gezondheidstoestand en de verbetering van hun welbevinden en prestatievermogen. Observatiestudies bevestigen dat de fysische vaattherapie het zelfgenezend vermogen van het organisme ondersteunt.​

 

 

Wilt u uw patiënt, cliënt of klant meer kunnen bieden? Wilt u voorop lopen en daadwerkelijk een verschil maken? Het BEMER Benelux team bestaat uit circa 400 Bemer-partners vanuit diverse disciplines. Zij zetten BEMER in ter versterking van de eigen behandeling en/of adviseren hun cliënten het therapiesysteem in aanschaf voor thuisgebruik (voor verder herstel en ter preventie).  

 

Waarom sluiten zoveel paramedici en natuurgeneeskundige- en 

sportpraktijken (35.000 partners wereldwijd) zich aan?

 

BEMER- therapie heeft een zeer hoog gebruikersnut;de werkzaamheid is bewezen; heeft een hoge klanttevredenheid; er zijn talrijke studies; er is een Medical Expert Center; een groot competentienetwerk; tal van artsen beschikbaar voor specialistische lezingen; gecertificeerd medisch hulpmiddel;  biedt aan zorg- of sportprofessionals een extra (passief) inkomen, geen enkel financieel risico, hoge handelsmarge, geen magazijn nodig, ondersteuning prima geregeld; geen concurrentie, werking BEMER is uniek.

Bemer-therapie is ontwikkeld vanaf 1998 en is sinds 2010- medisch gecertificeerd als  "fysische vasculaire therapie BEMER". Is wetenschappelijk onderbouwd, 50 medische publicaties, 12 op PubMed met 5 patenten wereldwijd. Bemer heeft 1,4 miljoen gebruikers in 45 landen, toepassing in ziekenhuizen, medische praktijken, de diergeneeskunde en in de topsport. Het grootste voordeel biedt de therapie bij dagelijks gebruik.

INTERESSE OF MEER INFORMATIE?  CORPUS VITALE adviseert en begeleidt bedrijven, zorg- en sportprofessionals in Nederland 

en onderscheidt zich door jarenlange ervaring en deskundige ondersteuning.